Evenimente

Evenimente Salubri SA Aleșd

Ziua copilului sarbatorita la Strandul Termal Alesd - 07.08.2021

Ziua copilului sarbatorita la Strandul Termal Alesd - 07.08.2021

Strand Termal Alesd

Buna ziua tuturor !!!

Vacanta de vara trece cu pasi repezi dar asta nu inseamna ca nu ne gasim timp pentru distractie !!!

Sambata 07.08.2021 in strandul nostru,vom organiza o zi dedicata copiilor !!!

Incepand cu orele 12 , SC SALUBRI SA va invita sa sarbatoriti "ziua copilului", locatie STRANDUL TERMAL ALESD. Se vor organiza concursuri de desene pe asfalt, alergare in sac, jocuri cu cercurile (toate acestea realizate cu ajutorul "Clubului Copiilor din Alesd"), demonstratie de karate sustinuta de " Clubul Csc Karate Alesd", apoi distractia continua in toboganul gonflabil pus la dispozitia tuturor copiilor (toate acestea desfasurandu-se cu ajutorul volutarilor asociatiei "Ready to Help", Centrului Turistic Alesd si a Primariei Orasului Alesd).

Le aducem multumiri partenerilor nostri(Clubul copiilor din Alesd, Clubul CSC Karate Alesd, Centrul Turistic Alesd si Primaria orasului Alesd): si sponsorilor : Produse Moldovenesti, La Stradă, Anca si Nelu Tinc, Dan Turcus pentru surprizele si premiile oferite copiilor participanti !!!

Va asteptam in numar cat mai mare !!!

Deschiderea strandului termal Alesd

Deschiderea strandului termal Alesd

Strand Termal Alesd

Angajatii SC Salubri SA lucrează intens în Ștrandul Aleșd, unde au fost necesare efectuarea unor lucrari de reparatii si modernizare(inlocuirea pavajului existent, curatarea si igienizarea bazinelor, toaletarea copacilor, tunderea gazonului, reabilitarea instalatiilor sanitare, modernizarea vestiarelor, toaletelor etc)

Ștrandul Termal din Aleșd are un bazin special amenajat pentru copii cu adâncimi de 30 cm, respectiv 60 cm. Ștrandul are un bazin pentru înot cu o adâncime maximă de 1,8. Pentru doritori, ștrandul are și un bazin cu apă termală cu o adâncime maximă de 1,3 metri pentru tratament.

Programul precum și tarife de acces în ștrand vor fi comunicate ulterior până în data deschiderii.

Primul transport de deseu biodegradabil - ECO Bihor

Primul transport de deseu biodegradabil - ECO Bihor

Colectarea selectiva - SMID

In cursul saptamanei trecute, s-a executat primul transport de deseu biodegradabil catre ECO Bihor, respectand indicatorii/tintele privind deseurile, conform SMID. Conform analizelor efectuate de specialistii de la Depozitul ECO Bihor si precum si a notelor de cantar, calitatea deseului biodegradabil depus de SC Salubri SA a fost de nota 10. Calitatea acestui deseu a fost dat de colectarea acesti fractii numai de la persoane juridice, precum si datorita deseului vegetal colectat.

Cu aceasta cale, rugam cetatenii orasului Alesd, sa acorde o atentie sporita privind colectarea selectiva, un grad de colectare selectiva superior fiind resimtit in tarife mult mai scazute decat daca deseul este amestecat si considerat ca deseu rezidual.

In prespectiva, ne dorim sa putem depozita si transporta deseu biodegradabil si de la populatia din orasul Alesd.

Va multumim pentru sprijin si intelegere..

Montare panouri informative cu tipul deseului colectat/transportat

Montare panouri informative cu tipul deseului colectat/transportat

Colectarea selectiva - SMID

Pentru informarea corecta a cetatenilor din zona 2 cu privire la tipul deşeului colectat si transportat de autogunoierele din flota SC SALUBRI SA , s-au montat pe structurile autogunoierelor(in partea dreaptă) panouri informative cu tipul deşeului colectat şi transportat de autogunoiera respectivă. 

Odata cu modificarea colectarii tipului de deşeu conform cu planificarea zilnica , conducatorul auto va monta panoul aferent tipului de deşeu colectat-transportat.

Containere si pubele montate in alveolele de pe drumul DN 1H Alesd -Sinteu

Containere si pubele montate in alveolele de pe drumul DN 1H Alesd -Sinteu

Salubritate

Primăria Aleșd si Salubri SA a montat containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe drumul DN 1H Aleșd – Șinteu.

 

„Mulțumim domnului primar Ioan Todoca și tuturor celor implicați în această acțiune și îndemnăm pe toți cei care tranzitează această zonă, să arunce deșeurile în pubelele și containerele puse la dispoziție de Primăria Aleșd”, a precizat pentru AlesdOnline, consilierul local UDSCR, Milan Manyura.

Curăţenia de primăvară - luna Martie 2021

Curăţenia de primăvară - luna Martie 2021

Asistati sociali

In vederea eficientizării activităţii de măturare stradală pe raza oraşului Aleşd, Primăria Aleşd a repartizat către SC Salubri SA un număr semnificativ de persoane din categoria Asistaţi Sociali.

In cursul lunii Martie 2021, activitatea desfăşurată de asistaţi a fost preponderent în zona Obor si lângă Uzina de Apă, unde s-au strans zilnic intre 40-50 de saci cu plastice si hartie precum si asigurarea curateniei in jurul celor 4 containere de 4000 de litrii.

Colectarea selectiva in UAT ŢEŢCHEA

Colectarea selectiva in UAT ŢEŢCHEA

Colectarea selectiva - SMID

Primăria Comunei Țețchea, cu sprijinul Geocycle, parte a grupului Holcim România a realizat un videoclip educativ referitor la colectarea selectivă, reciclarea și co-procesarea deșeurilor.

”Scopul acestui material este de a oferi informații si sprijin cetățenilor Comunei Țețchea și nu numai, cu privire la modul în care se realizează colectarea selectivă. Le mulțumim tuturor partenerilor implicați în proiect: SC Geocycle SRL, Școala Gimnazială nr. 1 Hotar și SC Salubri SA,” - Primăria Ţeţchea

Depozitarea si colectarea deseurilor in zona Obor

Depozitarea si colectarea deseurilor in zona Obor

Salubritate

Odata cu implementarea sistemului de management integrat al deseurilor (SMID) in zona 2, deci implicit si in orasul Alesd, SC SALUBRI SA presteaza pentru prima data, incepand cu 01.03.2021, serviciul de salubritate si in cartierul Obor, in ziua de joi ale fiecarei saptamani.

De asemenea, s-au demarat urmatoarele actiuni de sprijinire si constientizare a cetatenilor din zona Obor privind colectarea deseurilor pe platforma amenajata pentru acest scop:

- dotarea platformei cu un container de 4000 litrii, alocat depozitarii deseurilor reciclabile

- mentinerea curateniei in zona containerelor si adiacenta acesteia, prin munca prestata de asistatii sociali

- strangerea de catre asistatii sociali a deseurilor depozitate ilegal in zona Uzinei de Apa

In consecinta, rugam cetatenii din zona Obor sa incheie contracte de salubritate primind si recipientii si sacii aferenti depozitarii deseurilor , acest serviciu de utilitate publica fiind obligatoriu sa fie prestat de catre operatorul de salubritate pentru toate gospodariile locuite, evitandu-se astfel posibilele amenzi sau taxe speciale impuse de administratia locala sau alte institutii publice.

Felicitari tuturor persoanelor din zona Obor, care au constientizat importanta si necesitatea contractarii serviciului de salubritate si implicit a colectarii selective si au depozitat deseurile reciclabile in containerul aferent(frecventa de umplere/ridicare fiind o data la 2 saptamani)!

Colectarea selectiva in zona 2 - interviu

Colectarea selectiva in zona 2 - interviu

Colectarea selectiva - SMID

COLECTAREA SELECTIVA - Menținerea mediului curat depinde de fiecare dintre noi. Hai să colectăm selectiv, pentru noi!

COLECTAREA SELECTIVA - Platesti cat arunci!

COLECTAREA SELECTIVA - reducerea poluarii, contributia la păstrarea apei curate, conservarea resurselor naturale neregenerabile și reducerea consumului de energie

COLECTAREA SELECTIVA - Judetul Bihor, judet curat!

 

Interviul se poate vizualiza:

- https://logopaper.com/2021/03/11/georgiana-mentinerea-mediul-curat-depinde-de-fiecare/

- https://www.alesdonline.ro/local/alesd/interviu-cu-directorul-salubri-alesd-o-data-cu-inceperea-colectari-selective-deseurile-nereciclabile-au-scazut-cu-30-fata-de-2020/